Stokbrood met Italiaanse ham en vijgen

Tijdens de vakantie afgelopen zomer in Italië ontdekte ik eigenlijk pas goed hoe ontzettend lekker vijgen zijn. Ik plukte ze daar vers uit de boom en verwerkte ze in allerlei gerechten en salades. Sindsdien heb ik een behoorlijke ‘crush’ op deze vrucht.
De vijg is van zichzelf zo lekker dat er weinig meer bij hoeft. Dit broodje bestaat dan ook maar uit 3 ingrediënten en heeft niks meer nodig dan dat.

recept stokbrood italiaanse ham en vijgenIngrediënten voor 2 broodjes

  • 2 stukken stokbrood
  • 4 a 6 plakken Italiaanse ham. Maar net hoe dik belegd je lekker vindt
  • 2 a 3 vijgen
Aan de slag
Snijd je stokbrood doormidden en de vijg, inclusief schil, in plakjes. Besmeer hem als je wilt met (room)boter en beleg hem dan met de plakken ham en vijg.
ENJOY!
(Visited 261 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *