Valentijns Tagliata

Valentijnsdag it is. Als je niet aan het carnavallen bent is de kans groot dat je vanavond gezellig met je lief doorbrengt. En dan wil je natuurlijk lekker eten. Vorige week deelde ik al een heerlijk voorgerecht ‘coquilles met salieboter’ en afgelopen woensdag een het frisse citroentaartje.
Vandaag dus het hoofdgerecht om je menu compleet te maken.
En dat is simpel want mannen houden van vlees. En vrouwen ook. Toch?
Dit gerecht is zo puur, zo lekker, super makkelijk en snel te maken en heel romantisch samen te delen. Wat wil je nog meer?

recept tagliata

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 entrecotes van goede kwaliteit. Op kamertemperatuur
  • 2 handenvol rucola
  • parmezaanse kaas
  • 2 el truffelmayonaise (of zoveel je wilt)
Aan de slag
Haal de entrecotes op tijd uit de koelkast zodat ze ruim tijd hebben om op kamertemperatuur te komen.
Verdeel 2/3 van de rucola over een plank of groot bord en verdeel hier alvast de helft van de truffelmayonaise over.
Verhit nu wat roomboter in een koekenpan en bak de entrecotes 1 a 1,5 minuut aan elke kant op hoog vuur. Ik eet ze rood maar als je ze medium wilt dan laat je ze iets langer in de pan liggen.
Snijd de entrecotes als ze klaar zijn direct in dunne plakken en verdeel over de rucola.
Nu leg je er nog wat rucola losjes overheen en verdeel je de rest van de truffelmayonaise erover.
Rasp er royaal parmezaan over en maak af met wat zeezout.
Als je het lekker vindt kun je er nog zoete aardappelfriet bij eten.
Direct serveren en lekker samen van eten.
(Visited 426 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *