Tomaten-groenten soep

Detox diner #2 is een makkelijk tomaten-groenten soepje met een beetje midden-oosten feeling. Hiervoor gebruikte ik het kruidenmengsel Baharat. Dit is te koop bij de AH.

recept tomaten-groenten soep
Ingrediënten voor 1 kom maaltijdsoep
  • 4 flinke tomaten
  • 400 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 tl baharat
  • 100 gr boerensoep groenten
  • scheutje
Aan de slag
Begin met het ontvellen van de tomaten. Breng hiervoor een pan met ruim water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in en doe ze in het kokende water. Zodra je ziet dat de vellen loslaten haal je ze met een schuimspaan uit de pan en ontvel je ze.
Snijd de tomaten in vieren en giet het water uit de pan totdat je zo’n 400 ml over hebt.
Doe de tomaten terug in de pan samen met het bouillonblokje en 1 tl Baharat.
Laat dit een minuut of 8 koken.
Hierna maak je er een mooie gladde soep van in je keukenmachine of met de staafmixer. Doe je soepje terug in de pan en voeg de boerensoepgroenten toe. Laat nog een minuut of 4 rustig koken en klaar is je soep. Lekker met een klein scheutje (knoflook) olijfolie. Ben je niet aan het detoxen of lijnen dan zou ik er zeker een stokbroodje kruidenboter bij nemen:-)
Geniet van dit gezonde en lekkere gerecht!
(Visited 302 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *