Tomatensoep a la Jamie

Wat een weer zeg deze week… Kreeg er spontaan een soep-gevoel van. Dus zit ik al 2 avonden een grote kom warme maaltijdsoep te eten tijdens Linda’s Zomerweek. Niet echt zomer nu, dus waarschijnlijk knettergek voor haar kijkcijfers. Heeft ze weer lekker voor mekaar:-)

Als het op soep aankomt vind ik tomatensoep eigenlijk gewoon het allerlekkerst. Gelukkig kun je die in eindeloos veel varianten maken dus het wordt nooit saai.

tomatensoep a la jamie

Dinsdag maakte ik een grote pan tomatensoep a la Jamie Oliver. Heb fijn zijn recept gepikt omdat hij me triggerde omdat erin stond dat de steeltjes er gewoon in moeten. Leek me raar en juist daarom het proberen waard. En ja hoor, die pureer je gewoon mee en smaakt prima

Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 wortelen, geraspt en in stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken gesneden
  • 9 flinke trostomaten, in grote stukken gesneden
  • 2 kleine uien, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gros gesneden
  • olijfolie
  • 1,3 liter kippen- of groentenbouillon (gebruik 2 bouillonblokjes)
  • 500 ml passata
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • flinke hand basilicum

Aan de slag

Zet een grote pan op het vuur en fruit hierin de ui en knoflook in wat olijfolie aan. Doe er na een paar minuten een beetje roomboter bij, samen met de wortelen en bleekselderij. Deksel op de pan, vuur laag en een minuut of 15 rustig laten smoren.

Voeg de tomaten, tomatenpuree, passata en bouillon toe en laat nog eens 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Op het laatst doe je de basilicum, snuf zeezout en wat peper erbij en pureer je de soep glad in een keukenmachine of met een staafmixer.

Klaar is je heerlijke rijke gevulde en volle soep. Heerlijk met wat extra olijfolie erover.

(Visited 502 times, 1 visits today)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *