Tosti met hummus en zongedroogde tomaat

En nóg een tosti:-) Tosti Libanese stijl dit keer.

Gisteravond was ik laat thuis en geen eten gekocht. Maar wel had ik nog brood (van de pindakaas-banaan tosti) en hummus (van m’n Sabra collega’s; zie instagram) in huis.

Dus besloot daar nog maar eens een creatieve tosti mee te maken. Scoort prima hoog in de categorie ‘originaliteit’ toch? 😉 En ja hoor, deze was echt heel lekker. Je waant je in het Midden-Oosten.

recept Tosti met humus en zongedroogde tomaat

Ingrediënten voor 1 tosti

  • 2 sneeën brood. Of nog beter: Turks brood
  • hummus met fijne kruiden
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 3 zongedroogde tomaten
  • optioneel: paar pistachenoten
  • optioneel: verse koriander

Aan de slag

Meng de Griekse yoghurt met citroensap in een kommetje.

Besmeer de plakken brood dun met Griekse yoghurt. De rest van de yoghurt houdt je over als dip. Doe vervolgens een royale laag hummus op 1 boterham en bedek met plakjes zongedroogde tomaat. Eventueel leg je hier nog pistachenoten en/of koriander bovenop. Andere plak brood erop en klaar!

Heb je geen tosti ijzer zoals ik, dan lukt het ook perfect met een grillpan: leg een stuk bakpapier in de grillpan en leg hier de tosti’s op. Dan zet je een grote, vrij zware, pan boven op de tosti’s en laat je ze een paar minuutjes grillen. Nog even omdraaien en klaar.

Hoe lang je moet grillen is afhankelijk van je pan en de grootte van je pit. Gewoon regelmatig even kijken!

Doe een beetje zeezout bij de overgebleven yoghurt en je hebt een heerlijk en simpele dip voor je tosti.

Enjoy deze Libanese tosti:-)

(Visited 817 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *