Tournedos met geroosterde groenten

Een goed stuk vlees op z’n tijd is toch iets waar ik echt niet zonder kan. Maar dan kies ik wel voor écht goed vlees. Want hoe roder, hoe malser, hoe beter. En dat lukt eigenlijk alleen met goed vlees. Helaas haal je dat niet in de supermarkt.

Een goed stuk ossenhaas heeft verder heel weinig nodig. Is al goddelijk met wat zeezout. Maar ik moet zeggen dat truffel mayonaise voor mij wel de ultieme lekkermaker is:-)

Serveer dit botermalse stuk vlees met crispy geroosterde groenten en je hebt een maaltijd waar je je vingers bij aflikt.

recept Tournedos met geroosterde groenten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken ossenhaas van zo’n 180 gram
  • 2 el truffelmayonaise
  • 1 zoete aardappel, in plakken
  • 1/2 grote wortel, in plakken
  • 1/2 rode ui, in plakken
  • 1 pastinaak, in plakken
  • handje pistachenoten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de ossenhaas uit de koelkast én uit de verpakking zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Hussel de groenten door een heel klein beetje olijfolie of kokosolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en laat in 45 minuten krokant roosteren. Schud ze elke 15 minuten even om en zorg dat ze niet verbranden. Wel in de gaten houden dus;-)

Als de groenten klaar zijn verwarm je ruim roomboter in een koekenpan. Bak de ossenhaas aan elke kant 1,5 minuut. Dan is hij nog lekker rood van binnen. Wil je wat meer medium dan verleng je de duur met een minuut.

Leg de ossenhaas op een (liefst warm) bord en maal er vers zeezout en peper over. Doe er een eetlepel truffel mayonaise op. Leg de geroosterde groenten erbij en garneer met pistachenoten.

Smullen maar!

(Visited 798 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *