Verrassende quesadillas van roquefort

Quasadillas… Ontzettend lekker maar op de een of andere manier maakte ik ze nooit. Raar eigenlijk want mijn verslaving nr 1 (kaas) is het basis ingrediënt, haha.
Toen we ze een keer op kantoor maakten tijdens een van de culinariums (eens in de zoveel tijd duiken we met het marketing team een middag de keuken in om nieuwe dingen uit te proberen) werden m’n ogen geopend. En hierbij mijn eerste versie. Deze heb ik toevallig gemaakt voor een andere collega en zij was mega enthousiast. Het zilte van de kaas, met de zoete chutney en aromatische prei…onweerstaanbaar gewoon.

recept quesadilla met roquefort

Ingrediënten voor 2 porties
  • 6 kleine tortillas
  • 12 plakken blauwe kaas, bv roquefort
  • 30 gr rode uien chutney. (Recept achter de link)
  • 1/3 prei, in plakjes

Aan de slag

Smelt wat roomboter in een pan met dikke bodem en smoor de prei op heel laag vuur zo’n 10 minuten.

Verdeel nu de kaas, prei en chutney over een tortilla. Leg er een tweede tortilla bovenop.Leg deze in een grill- of koekenpan en rooster aan elke kant zo’n 30 seconden. Houd goed in de gaten want het kan heel snel gaan.

Herhaal dit met de overige tortilla’s en verdeel over 2 borden.

heerlijk met deze zomerse side salad. Hier zou ik dan de roquefort uitlaten, want die heb je al in de tortilla’s:-)

recept quesadilla blauwe kaas en salade

(Visited 485 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *