Vijgen gorgonzola quiche

Dit is een van de toppertjes uit de Grape ’n Cheese keuken, al zeg ik het zelf. Hoewel, dat zeggen degenen die hem geproefd hebben ook, dus vertrouw er maar op:-)
De eerste keer dat ik hem maakte wilden ze allemaal het recept hebben. 1 probleempje; ik had het niet opgeschreven en deze quiche was onderdeel van een tafel vol gerechten en happen.Hierdoor had ik achteraf eigenlijk geen idee meer wat ik precies had gedaan qua hoeveelheden…
Dus heb ik hem voor mijn verjaardag opnieuw ‘geprobeerd’  en again was ‘ie delicious.
 
In plaats van het gebruikelijke slagroom neem ik Griekse yoghurt in deze quiche. Dat maakt hem een stuk frisser en vooral een stuk slanker!

recept gorgonzola vijgen quiche

Het mooie is: deze quiche is echt zo gepiept. Dus give it a try en maak je vrienden net zo happy als ik de mijne ermee gemaakt heb. Laat je me weten hoe het was?
 
Ingrediënten voor 1 quiche (vorm van 24 cm)
  • 3 eieren
  • 6 a 7 plakjes bladerdeeg
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl oregano
  • 125 gr gorgonzola of andere blauwe kaas. bv danish blue
  • 135 gr gedroogde vijgen en kleine stukjes gesneden
  • 2 normale vijgen in plakjes
  • 2 handjes hazelnoten
Aan de slag
Begin met het laten ontdooien van de plakken bladerdeeg door ze uit te leggen op je aanrecht. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Snijd intussen de vijgen en gorgonzola in kleine stukjes
Meng nu in een mengkom de eieren, Griekse yoghurt, gorgonzola, gedroogde vijgen en oregano door elkaar.
 
Vet de springvorm licht in en bekleed met het bladerdeeg. Prik nu met een vorm wat gaatjes in de bodem. Giet hier het eiermengsel in en zet de quiche in de oven. Bak hem nu 30 minuten.
Na 30 minuten haal je hem uit de oven en verdeel je de in plakken gesneden verse vijgen over de bovenkant. Druk ze licht in de vulling. Verdeel nu ook de hazelnoten over de bovenkant.
 
Zet nog 10 minuten terug in de oven.
 
Hij is het lekkerst als je hem meteen warm eet! Ben benieuwd hoe je hem vindt.
 
 
 
(Visited 673 times, 1 visits today)

Comments

  1. Jolanda Schellekens says

    Mmmmh Marleen super lekker de vijgen gorgonzola quiche. Heerlijk de combinatie van zoete vijgen met de pittige smaakvolle gorgonzola. Lekkere combi

        • grape 'n cheese says

          En hoe vond Eric hem?
          Wat balen dat hij altijd inzakt. Wat je kunt proberen is om hem even in de oven te laten staan zodra hij klaar is.
          Dan zet je de oven vast uit en kan hij iets afkoelen in de oven.
          Ik denk dat dat helpt. Weet het niet zeker, want ik heb dit ‘probleem’ nog nooit gehad.

          Laat je me weten of het helpt?:-)

          groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *