Vissalade

Met deze vissalade heb je in no-time een heel flinke dosis vis binnen. Je kunt natuurlijk zelf variëren met de soorten vis. ‘T meeste kun je prima combineren in zo’n salade. Ikzelf vind zalm, garnalen en paling het lekkerst. Maar what about forel, makreel en mosselen; ook heerlijk.

Het het mooie is; vis is hartstikke gezond. En ik geef toe dat ik het veel te weinig eet. Lees: VEEL TE WEINIG. Best heel stom want het is niet alleen gezond maar (de meeste vissen) ook nog eens heel lekker. Misschien moet ik hier een goed voornemen voor maken voor de rest van 2015:-)

recept zomerse vissalade

Ingrediënten voor 2 personen

  • handje gemengde slamix. ik doe meestal veldsla en rucola
  • hand cherrytomaatje, gehalveerd
  • 10 gr pijnboompitjes, geroosterd
  • zeekraal
  • 6 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 100 gr gerookte zalm
  • 60 gr gerookte forelfilet
  • 50 gr hollandse garnalen
  • 2 el honing-mosterd dressing (kant en klaar….net zo makkelijk)
  • ciabatta

Aan de slag

Begin met het roosteren van de pijnboompitjes en breng water aan de kook in een andere pan. Zodra het water kookt doe je een handje zeekraal erin en dit laat je 40 seconden koken. Hierna giet je het meteen af en zet het opzij.

Leg de sla op 2 borden en verdeel er de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten, zeekraal en garnalen over. Snijd nu de zalm en forel in stukjes en leg ook deze erop.

Hierna sprenkel je de honing-mosterd dressing erover.

Tot slot verdeel je de pijnboompitjes over de borden en klaar is je vissalade.

Heerlijk met een ciabatta!

(Visited 860 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *