zomer salade met gerookte kip en perzik

De zomer is begonnen!!!
Deze salade is een oud klassiekertje die ik eigenlijk al jaren niet meer gemaakt had. Vind het zelf een op-en-top zomer recept door de kleuren en de frisse smaken. Hij is echt zo in elkaar geflanst met relatief lang houdbare ingrediënten dus perfect voor een last minute of after-sport maaltijdsalade.
Uiteraard is deze ook heel lekker als sidesalad of lunch. Kortom; pick and choose jouw ideale moment om hem te eten;-)

recept zomer salade met gerookte kip en perzik
Ingrediënten voor 2 maaltijdsalades
  • 4 handenvol veldsla
  • 1 gele paprika
  • 4 halve perziken uit blik
  • 140 gr gerookte kipfilet
  • stuk parmezaan
  • 3 el griekse yoghurt
  • 2 tl agavesiroop of honing
  • optioneel: plukje koriander
Aan de slag
Maak eerst de dressing door de Griekse yoghurt te mengen met de agavesiroop en wat zout.
Snijd nu de paprika en perzikken en stukjes. Meng dit samen met de veldsla en dressing door elkaar en verdeel over 2 borden.
Snijd de kipfilet in plakken en leg in het midden van de salade
Schaaf er flinke stukken parmezaan overheen en maak af met wat zout.
Als je het lekker vind (ik wel!!) strooi je er nog wat verse koriander overheen. Ik vind de smaaktegenstelling met het zoete heerlijk. Maar kan me ook voorstellen dat je het helemaal niks vind. Smaken verschillen;-)
(Visited 1.265 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *