Zomerse (side) salade met aardbeien en roquefort

De verse aardbeiden liggen weer volop in de winkel en dat betekent dat ik ze groot insla. Man, wat hou ik van die prachtige rode pareltjes. Sowieso elke ochtend in de yoghurt. Maar ook in salades en op het moment dat ik dit typ zit er een taart met aardbeien in de oven:-)
Deze salade heb ik zo’n 12 jaar geleden voor het eerst gegeten bij mijn toenmalige schoonmoeder ik was verkocht. Sindsdien maak ik hem niet normaal vaak als de aardbeien in het seizoen zijn.recept salade met aarbeiden en blauwe kaasIk eet hem meestal als sidesalade bij een stuk vlees (BBQ) of bv quesadilla.
Wil je hem als maaltijdsalade? Doen!:-) Gewoon beetje meer van alle ingrediënten en serveren met wat stokbrood.
Ingrediënten
De hoeveelheden in dit geval zijn voor een side salade voor 2 personen.
  • 2 handen veldsla
  • 10 aardbeien
  • 60 gr blauwe kaas, zoals roquefort
  • 2 el frambozendressing van Kiooms
  • optioneel: handje blanke amandelen

Aan de slag

Snijd de aardbeien in kwarten en snijd de roquefort in kleine stukjes. Hussel dit door je veldsla en verdeel er 1 el frambozendressing over.

Als je besluit hem met amandelen te eten dan moet je deze even in een droge koekenpan roosteren.

(Visited 712 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *