zuurkool ovenschotel met zoete aardappel en dadels

De lente is aan het doorbreken en ik heb nog een heerlijk, tikje winters, gerecht te delen met jullie. Maar ik heb een paar goede excuses waarom ik vind dat dit nog makkelijk kan:-)
– ik moet nog gaan skiën dus in mijn wereld is het nog winter..
– zuurkool ligt nog volop in de supermarkt dus ik zie geen enkele reden om dit fantastische ovengerecht niet te maken.
– zeg nou zelf; als echt Hollanders vinden wij elke dag stiekem toch wel een rookworst-dag;-)
En tot slot: mijn vriendinnen vonden het fantastisch dus het is zeker het maken waard!recept zuurkoolschotel met dadels en zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 zoete aardappels
  • 1/3 knolselderij
  • 1/2 peen
  • zakje wijnzuurkool a 500 gr
  • 1 (biologische) rookworst
  • 2 a 3 el creme fraiche
  • 6 grote medjoul dadels. Of 10 kleintjes
  • parmezaanse kaas
  • zeezout
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de zoete aardappels, knolselderij en peen in kleine stukken. Hussel ze door wat olijf- of kokosolie & zeezout en rooster, op een met bakpapier bekleed rooster, in de oven voor 30 minuten.
Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Meestal is dat 15 minuten in warm water.
Na 25 minuten bak je de uitgelekte zuurkool kort aan in een koekenpan met de crème fraiche.
Snijd de rookworst in plakjes. Ontpit de dadels en snijd deze in reepjes.
Na 30 minuten haal je de groente uit de oven en schep je ze over in een ovenschaal. Meng de groente nu met de helft van de rookworst, dadels en helft van de kort gebakken zuurkool. Vervolgens leg je de tweede helft van de zuurkool en rookworst bovenop het mengsel en rasp hier wat parmezaan overheen. Zoveel als jij lekker vindt.
Zet de ovenschaal 5 minuten in de oven op grillstand en dan is je heerlijke zoet-hartige ovenschotel klaar.
Kan nog prima in maart!
(Visited 845 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *