Zuurkoolstamppot van zoete aardappel en zalm

Vorige week sloeg de winter nogal genadeloos in met die kou. En de regen, miezer en grauwe lucht van afgelopen weekend zijn ook niet echt ‘sunny summer’  te noemen. Maar hé, elk nadeel heeft zn voordeel en in dit geval een groot voordeel genaamd STAMPPOTTEN en OVENSCHOTELS.

I love them.

Deze zuurkoolstamppot van zoete aardappel en gebakken zalm was dan ook mijn kick-off van het stamppot seizoen en dat was genieten kan ik je vertellen!

Leuke combi die zuurkool met vette zalm. Echt een aanrader. 

recept zuurkoolstamppot van zoete aardappel en zalm

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gr zoete aardappel, in grote stukken gesneden
  • 400 gr zuurkool
  • 3 el Hüttenkäse
  • 3 tl mosterd
  • 2 handjes hazelnoten, gecrushed
  • 2 tl citroensap
  • 2 zalm moten

Aan de slag
Kook de zuurkool in het vocht uit de verpakking samen met wat eetlepels water in 20 minuten op laag vuur gaar. Tegelijkertijd kook je de zoete aardappel in een minuut of 13 gaar in ruim water.

Meng de Hüttenkäse met de mosterd en het citroensap goed door elkaar.

Stamp de zoete aardappel tot puree en roer de zuurkool er goed doorheen totdat je een lekkere zuurkoolstamppot hebt.

Bak de zalm moten in een koekenpan 2 minuten aan beide kanten. Zo blijven ze mooi rosé en mals van binnen.

Serveer de zuurkoolstamppot met de zalm en verdeel het Hüttenkäse mengsel over de zalm.

Garneer met de hazelnoten en wat zeezout over de zuurkoolstamppot

(Visited 568 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *