aardbeientaart met amandelen

Eerder zei ik al dat ik zo super happy wordt van aardbeien. Nu ze nog in het seizoen zijn en dus vers is het de perfecte timing om er ook een lekkere taart mee te maken.
Dit recept komt uit een kookboek dat ik kreeg bij een kookcursus in Toscane. Daar leerde ik ook het recept voor de rode pruimen taart.

De topping van eiwit met amandelen maakt deze taart bijzonder en een beetje opvallend.

Ik heb hem laten proeven aan collega’s en hij was in no-time op:-)

recept aardbeien taart met amandelen

Ingredienten voor 1 taart
  • 150 gr roomboter op kamertempertuur
  • 120 gr suiker
  • rasp van 1,5 citroen
  • 4 eieren
  • 180 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 gr aardbeien
topping
  • 2 eiwitten
  • 30 gr amandelen, fijngemalen
  • 20 gr suiker
Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker, citroenrasp en eieren door elkaar. Voeg hierna in delen het bakmeel toe. Mix goed door tot en glad beslag.
Giet het beslag in een springvorm van 24 cm. (eventueel met bakpapier erin).

Maak nu de topping door de eiwitten stijf te kloppen en de amandelen en suiker er doorheen te spartelen.

Was de aardbeien, snijd ze in kwarten en leg ze op het beslag.
Verdeel hier de eiwit-topping over en bak in 45 minuten af in de oven.

Laat afkoelen op een rooster en geniet van deze zomerse aardbeientaart

(Visited 215 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *