Bananenbrood met dadels

Bananenbrood is al tijden populair op foodblogs dus ik vond het tijd er ook een te delen met jullie. Deze met dadels heb ik, met nog 2 andere varianten, gemaakt voor mijn collega’s toen ik jarig was. Ik moet zeggen; dat was een succes. Ze waren in no-time op en ik kreeg veel complimenten. Altijd leuk:-)

recept bananenbrood met dadels

Waarom dit een brood heet, weet ik eigenlijk niet zo goed. Is gewoon een heerlijke cake, maar dan wel echt anders dan je gewend bent. Perfect ook om na het bakken in plakjes te snijden en in te vriezen. Kun je, wanneer je wilt, een plakje mee naar kantoor nemen als tussendoortje.
Ingrediënten
  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • 135 gr bruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillearoma
  • 4 bananen, fijngeprakt
  • 150 gr dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden
  • 200 ml griekse yoghurt
  • 1 tl kaneel
  • 1 el agavesiroop
  • 2 eieren
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het meel, de suiker, bakpoeder en kaneel in een kom en mix of roer dit even goed door elkaar. Voeg dan de eieren, yogurt, vanille aroma en agavesiroop toe en mix dit tot een homogene massa. Het blijft vrij dun en dat is goed. Mix er tenslotte de fijngeprakte banaan door tot het een glad beslag is.
Op het eind roer je de helft van de stukjes dadel erdoor.
In cakevorm gieten en 45 minuten op 180 graden bakken. Wanneer je beslag in de vorm zit duw je het laatste deel van de dadenstukjes in de cake. Hiermee voorkom je dat alles direct naar de bodem zakt. (dit had ik duidelijk niet gedaan zoals je op de foto kunt zien, haha)
Heb je een keramische cakevorm dan hoef je geen bakpapier te gebruiken want dan kun je je baksel er heel makkelijk uithalen. Heb je een normale cakevorm dan zou ik hem wel bekleden met bakpapier.
Is je cake klaar, laat hem dan even afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een afkoelrooster.
(Visited 420 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *