Ciabatta gerookte zalm en gepocheerd ei

Lieve mensen, ik vond het weer eens tijd om een broodje met jullie te delen.

Dit is een absolute jummie variant. Niet echt een cheap broodje maar heel goed om jezelf (en vrienden) mee te verwennen in het weekend. Uiteraard heb ik het eitje gepocheerd met deze fantastische pocheerzakjes
recept ciabatta gerookte zalm en gepocheerd ei

 

Ingrediënten voor 2 broodjes
  • 2 ciabatta’s
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 2 eieren
  • paar takjes bieslook
  • optioneel: hollandaise
Aan de slag
Begin met het koken van water om je eitje in te pocheren. Ik zou het lekker doen met bovengenoemde zakjes. Wil je het toch zelf proberen? Zo doe je het:
Zet een pan kokend water op met een scheutje azijn erin. Zodra het water kookt maar je een kleine draaikolk. Breek je ei voorzichtig in een kommetje en laat het vanuit het kommetje rustig in het midden van de draaikolk glijden. Nu zou het goed moeten gaan…. althans dat zie ik op alle youtube filmpjes zoals deze van Allerhande. Mij is het alleen nog nooit gelukt;-)
Maak je het met hollandaise saus, bereid deze dan intussen volgens de verpakking.
Zodra je eitjes klaar zijn beleg je de ciabatta’s met zalm en ei en garneer je met bieslook.
Geniet ervan!
(Visited 712 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *