crostini met gemarineerde cherrytomaten

JULI! I feel the summer. En dat doet me denken aan de vakantie in Italie vorig jaar.
Daarom vandaag een Italiaans voorgerecht; crostini met cherrytomaten en basilicum.
Super fris en zonnig en laat het daar nu de perfecte week voor zijn. Deze crostini’s zijn heerlijk om je BBQ mee te beginnen.

recept crostini met gemarineerde cherrytomaten
Ingrediënten
  • ciabatta
  • knoflook
  • olijfolie (liefst extra vierge)
  • 150 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • 5 el olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn of frambozenazijn
  • verse basilicum
Aan de slag
Marineer de cherrytomaten 30 minuten in een marinade van olijfolie, rodewijnazijn, basilicum en een snuf zout
Snijd de ciabatta in dunne plakken en leg deze op het rooster in de oven. rooster ze in zo’n 6 minuten krokant op 150 graden.
Haal de crostini’s uit de oven en wrijf er met een knoflook helft overheen. Besprenkel daarna met de olijfolie.
Haal de cherrytomaten uit de marinade en laat even uitlekken. Beleg daarna de crostini’s met de tomaatjes en garneer met verse plukken basilicum
Serveer op een groot bord of grote plank in het midden van de tafel en je hebt een shared dining voorgerecht.
Buon appetito!
(Visited 385 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *