Fris citroentaartje met blueberries

Het recept voor dit citroentaartje heb ik van de blog uitpaulineskeuken. Het is een heerlijk frisse afsluiter van een mooi diner. Bijvoorbeeld as zaterdag met Valentijnsdag:-) Ik heb hem geserveerd met een bolletje vanille-ijs en wat blauwe bessen.

recept fris citroentaartje met blueberries uitpaulineskeuken

Ingredienten voor 6 nagerechten
  • 120 gr suiker
  • 30 gr roomboter
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 30 gr bloem
  • Sap van 1,5 citroen
  • Rasp van de citroenschil
  • 160 ml volle melk
  • Zout
  • 6 bollen ijs
  • 3 handjes blauwe bessen
  • poedersuiker
Aan de slag

Begin met het splitsen van de eieren. Hierna mix je de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg nu een voor een de eidooiers toe en blijf mixen zodat alles goed mengt. Voeg hierna ook het vanille aroma, de citroenrasp, bloem en zout toe en mix nog even kort.

Nu doe je beetje voor beetje de melk en citroensap erbij.

Als dit klaar is kun je het even laten staan en klop je in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Daarna spatel je deze beetje voor beetje de eiwitten door het citroenmengsel.

Vet vormpjes in en giet het beslag in erin. Ik gebruikte een siliconen muffin-vorm maar je kunt allerlei soorten ovenvaste vormpjes nemen. Zet de vormpjes in een met heet water gevulde ovenschaal en bak in de oven op 175 graden voor 40 minuten.

Hierna laat je de taartjes afkoelen in de vorm om ze vervolgens om te keren. Hiermee komt de souffle-achtige onderkant bovenop te liggen.

Serveer met een bolletje vanille-ijs, wat blauwe bessen en poedersuiker.

Fris citroentaartje uitpaulineskeuken
(Visited 265 times, 1 visits today)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *