Gegrilde groenten met balsamico

Vind jij het ook altijd zo lastig om leuke en lekkere groenten te bedenken bij je gerecht?
Vlees/vis en koolhydraten zijn zo bedacht en dan komt vaak weer de grote vraag….welke groenten eten we erbij? Of ben ik hierin de enige? :-)

Ik breek er in ieder geval elke keer mijn hoofd over als er mensen komen eten. DUS… challenge ik mezelf om hier creatieve dingen mee te bedenken. Vorige week bedacht, maakte en at ik er twee op 1 avond.

Hierbij de eerste, Italiaans geïnspireerde, waarbij de groenten gemarineerd zijn in balsamico. Heerlijk bij kip of biefstuk. 

recept gegrilde groenten met balsamico

Ingrediënten voor 2 porties

  • handje groene aspergetips
  • half bakje bimi
  • paar flinke scheuten balsamico azijn om te marineren
  • 10 cherrytomaatjes, in kwarten
  • basilicum
  • gemengde pitten
  • zeezout

Aan de slag

Begin met het marineren van de asperges en bimi. Leg ze gewoon in een bakje met een bodem balsamico. Liefst gebruik je balsamico van echt goede kwaliteit. Deze is lekker stroperig.

Laat 20 minuten marineren en schudt af en toe om.

Vlak voordat je ze wilt serveren gooi je ze in een hete grillpan voor 4 minuten. Regelmatig keren.

Schep de groenten in een schaal of bord.

Verdeel de cherrytomaten, basilicum en gemengde pitten erover.
Nog wat zeezout (mag royaal) en klaar is je originele groenten gerecht

(Visited 424 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *