Gevulde puntpaprika met truffel couscous

Dit is een perfecte maaltijd om te maken als je (heel) weinig tijd hebt en toch even wat lekkers wilt eten. Ik maakte hem tussen sporten en wijntjes drinken bij een vriendin. Stond in 10 minuten op tafel.

Het eindresultaat vond ik er zo shiny uitzien met die knalrode puntpaprika. Het is ook nog eens een heel lekkere combinatie. De paprika is zoetig en crispy en de couscous truffel vulling vol, romig en sticky. Geniet van dit recept!

recept puntpaprika met truffel couscousIngrediënten voor 2 personen

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 10 cm prei
  • pluk peterselie
  • 15 kastanjechampignons
  • 100 a 120 gram couscous
  • 200 ml paddenstoelen- of kippenbouillon
  • handje hazelnoten en/of pecannoten (grofgehakt)
  • Truffelmayonaise

Aan de slag
Maak de bouillon en giet deze in delen bij de couscous in een steelpannetje. Laat rustig wellen en proef tussendoor even of er nog wat bij moet. Waarschijnlijk heb je niet alle bouillon nodig.

Snijd de prei en champignons in plakjes en snijd de peterselie fijn Snijd het kontje van de paprika’s en snijd ze over de lengte voorzichtig open zodat je de zaadlijsten kunt verwijderen.

Intussen verhit je olie (ik gebruikte truffelolie) in een koekenpan en bak je de prei rustig aan. Doe de champignons erbij en laat dit verder bakken.

Zodra de prei en champignons klaar zijn doe je deze bij de couscous, samen met de peterselie, noten en truffelmayonaise. De hoeveelheid mayonnaise hangt af van je smaak. Gewoon even proeven. Zelf deed ik een dikke eetlepel:-)

Vul de paprika’s met het couscous mengsel, beetje zout erop en klaar!

(Visited 468 times, 1 visits today)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *