Healing Gemberthee

Deze thee dronk ik voor het eerst in India toen ik met een vriendin op kamelen diep de woestijn in ging. Daar sliepen we onder de sterrenhemel bij een gezinnetje in een lemen hutje. En toen werd ik me toch ziek. Oh oh wat heb ik me ellendig gevoeld. Eigen schuld natuurlijk want ik had rauwe groenten gegeten en als je iets niet moet doen in India…..juist dan is het rauwe groenten eten.Het alternatief was niks eten. Had ik dat maar gedaan. Tot overmaat van ramp had ik de, voor mijn reis, ingeslagen antibiotica net niet mee op dit tripje. Die lagen in een hostel in de stad. Die lieve Indier bood me toen een kopje gemberthee aan want dat was volgens hem een natuurlijk antibioticum. Toen was mijn dag compleet want als ik iets echt verafschuwde was het gember, haha. Maar goed je kunt alles leren eten/drinken want, net als Chai Tea, heb ik in de rest van de weken liters gemberthee gedronken en ik vond het heerlijk aan het eind van mijn reis. En inderdaad, gember is hartstikke gezond.recept gemberthee

Ingrediënten voor 1 pot
  • stuk gember van zo’n 5 cm
  • honing
Aan de slag
Kook water, schil intussen de gember en snijd hem in dunne plakjes. Doe de gember in een zeefje of direct in de pot/kop en schenk er kokend water op. Even laten trekken en dan drinken met een theelepel honing.
(Visited 143 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *