Paprika gevuld met ratatouille

Hierbij recept nummer 2 uit de serie #gevuldepaprikachallenge. Deze variant zit boordevol verse en gezonde groenten en is hartstikke vega. Vol van smaak en super makkelijk te maken. Echt categorietje comfort food.
Wil je hem voor iemand maken die perse ook vlees wilt? Spekjes of chorizo zijn heerlijk hierdoor.

recept Paprika gevuld met ratatouille
Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 gele paprika’s
  • 5 groene asperges, in stukjes gesneden
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 2 takken rozemarijn
  • 1/2 rode peper, in reepjes gesneden
  • handje peterselie
  • optioneel: 6 blaadjes munt
  • 1/2 tl gedroogde oregano
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de paprika’s in de lengte (door de steel) doormidden. Besprenkel aan beide kanten met olijfolie en leg met de binnenkant naar beneden op een rooster. zet in de oven voor 15 minuten. Hierna draai je ze om en rooster je ze nog 5 a 10 minuten met de binnenkant naar boven
Intussen maak je de ratatouille.
Hiervoor fruit je in een pan met dikke bodem de knoflook, ui, rozemarijn en peper aan in wat olijfolie en roomboter.
Doe dit op laag vuur zo’n 4 minuten. Voeg nu de overige kruiden toe en kort daarna de courgette, aubergine en asperges.
Laat dit op laag vuur met de deksel op de pan een minuut of 10 smoren.
Regelmatig roeren en kijken of het niet te hard gaat.
Op het laatst voeg je de tomatenpuree toe en zout naar smaak. Even goed doorroeren en opwarmen en klaar is je ratatouille.
Paprika’s vullen en meteen lekker warm opdienen.
recept ratatouille
(Visited 371 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *