paprikasoep

Heerlijk makkelijk soepje voor doordeweeks. Categorie ‘altijd-goed’. Ik eet me helemaal gek aan paprika’s en dan vooral in salades. Werd hoog tijd om er een keer soep mee te maken dus. Lekker hoor.
recept paprikasoep

 

Ingrediënten voor 1 maaltijdsoep
  • 1 1/2 paprika
  • 2 tomaten ontveld
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/4 rode ui
  • roomboter
  • handje pijnboompitten
Aan de slag
Zet een pannetje kokend water op het vuur en ontvel de tomaten. Hiervoor snijd je ze kruislings in aan de onderkant voordat je ze in het kokende water doet. Na een paar minuten haal je ze uit het water en kun je het vel er zo vanaf halen.
Fruit nu de fijn gesneden knoflook en rode ui aan in wat roomboter voor een minuut of 4. Voeg dan 500 ml water, 1 bouillonblokje, in stukken gesneden paprika en tomaat toe. Laat dit 20 minuten rustig koken.
Intussen rooster je de pijnboompitten lichtbruin.
Na 20 minuten pureer je de soep glad met een staafmixer of in de keukenmachine en klaar is je soepje.
Wat ik vaak doe voor ik ga pureren is een deel van het water apart houden. Zo kun je de dikte van de soep zelf bepalen door er beetjes bij te schenken. Just a tip;-)
(Visited 229 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *