Rode pruimen taart

Een lang pinksterweekend is de perfecte gelegenheid om lekker taarten te bakken!
Deze fijne en super makkelijk te maken pruimentaart leerde ik in de zomer van 2014 maken tijdens een kookcursus in Toscane. Wat een heerlijke middag was dat…:-)
Als pruimen in het seizoen zijn (nu dus) eet ik me er een ongeluk aan. In ieder geval een paar keer per week als ontbijt in de yoghurt.
Pruimen zijn ook heerlijk in salades en natuurlijk in taarten zoals deze.

recept rode pruimen taart

Ingrediënten voor 1 taart
  • 100 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr suiker
  • rasp van 1 citroen
  • 3 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 gr rode pruimen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de boter met de suiker, citroenrasp en eieren door elkaar. Voeg hierna in delen het bakmeel toe. Mix goed door tot en glad beslag.
Giet het beslag in een springvorm van 24 of 26 cm. (eventueel met bakpapier erin).
Was de pruimen en snijd ze doormidden. Haal de pitten eruit en leg de helften vervolgens op zn kop (vruchtvlees naar beneden) in het deeg. Strooi hier nog wat suiker overheen en zet 45 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rooster en maak jezelf en je familie heel blij met deze lente taart.
recept rode pruimen taart
(Visited 506 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *