Smarties Cheesecake

Mijn PAASTAART!
Geen gekleurde eitjes maar een super kleurige cheesecake met smarties. Lekker lente-achtig toch?
Oh boy ik ben echt gek op smarties en een taart hiermee stond al lang op mijn to-do lijstje. Nou hier is hij dan.
Ik weet niet hoeveel volgers met kids ik heb, maar dit is echt een feest om samen met je kids te maken. En morgen is een perfecte dag hiervoor. Bij ons zijn alle supermarkten gewoon open;-)

recept smarties cheesecake
Ingrediënten voor een springvorm van 20 cm
  • 150 gr bastognekoeken
  • 70 gr roomboter
  • 300 gr mon chou (3 pakjes)
  • 250 ml slagroom
  • 150 gr suiker + 1 el suiker
  • 8 gr vanille suiker
  • 266 gr smarties. (7 kokertjes van 38 gr)
Aan de slag
Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine en meng deze met gesmolten roomboter.
Bekleed een springvorm met bakpapier en leg hier de bodem van bastognekoeken op. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel en in de koelkast zetten totdat de rest klaar is.
Klop de slagroom met 1 el suiker stijf. Klop in een andere kom (of in de keukenmachine) de mon chou met de vanillesuiker en gewone suiker tot een romig mengsel. Hierna mix je de slagroom erdoor totdat het goed mengt.
Als laatste spatel je er 3 kokertjes smarties (114 gr) doorheen.
Verdeel dit mengsel over de koekbodem en laat in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
Wil je er ook een choco paashaas inzetten? Doe dit dan voordat je hem in de koelkast zet.
Na 3 uur verdeel je de overige smarties over de taart en kun je aanvallen.
Bewaar de taart in de koelkast.
ps. Als je een grotere springvorm gebruikt dan moet je wat meer bastognekoeken nemen. Het mon chou mengsel is wel genoeg want dan krijg je gewoon een net wat dunnere laag.
(Visited 377 times, 1 visits today)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *