Thaise kokossoep met garnalen

Breek de week met een lekkere en gezonde maaltijdsoep. Moet toegeven dat ik nog niet zo bedreven ben in de Oosterse keuken en daarom wil ik het graag leren. Ik begin maar eens even met een simpel soepje om er een beetje in te komen:-)

recept Thaise kokossoep met garnalen

Ingrediënten voor 1 grote kom maaltijdsoep of 2 normale porties
  • 400 ml kippenbouillon
  • 250 ml romige kokosmelk
  • pluk gesneden koriander
  • stuk of 8 garnalen of handvol rivierkreeftjes
  • 2 cm gember
  • 2 cm rode peper
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 stengel citroengras (sereh)
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl vissaus
Aan de slag
Snijd de gember, knoflook en rode peper heel klein en fruit ze aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de kippenbouillon en romige kokosmelk toe. Normale kokosmelk vind ik te waterig en daar krijg je geen mooie soep van.
Plet de citroengras en voeg ook deze toe. Laat het geheel nu zo’n 15 minuten koken.
Na 15 minuten kijk je of het de gewenste dikte heeft. Wil je hem wat dikker, laat dan nog even doorkoken.
Op het laatst vis je de citroengras eruit en voeg je de limoensap en vissaus toe. Laat dit nog een minuut of 2 mee koken.
Op het laatst doe je de garnalen een minuut in de pan erbij. Niet langer want ze garen nog door in de soep in je kom.
Giet de soep in een kom en garneer met koriander.
Smakelijk!
(Visited 707 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *