Verjaardags meringue met gemengd fruit

Vandaag ben ik jarig, de zon schijnt dus ik vond het een mooie dag voor een zomerse meringue met gemengd fruit. Sommige mensen noemen het pavlova. Dat is zo ongeveer hetzelfde, hoewel het de bedoeling is dat pavlova harder van buiten en zachter van binnen is dan de meringue. Mijn methode neigt dan ook eigenlijk meer naar een pavlova.
In ieder geval vind ik dit een super mooi, fris, crisp, sunny en bovenal heel lekkere taart. Ook perfect als nagerecht. Je maakt dan gewoon meerdere kleine meringues.
Deze taart kost je amper tijd om te maken (zo’n 15 minuten max) maar kost je wel wat wachttijd. Klein uurtje in de oven en daarna helemaal afkoelen. 

recept meringue met gemengd fruit

Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 1 tl vanille aroma
  • bakje gemengd fruit
  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten schuimig. Op het moment dat ze nog lopen (denk aan dikte van yoghurt) dan voeg je er beetje bij beetje de suiker bij en blijf je kloppen tot de eiwitten stijf zijn.
Op het laatst klop je de azijn en vanille aroma er nog kort door. Zorg ervoor dat het wel luchtig blijft.
Nu verdeel je de eiwitten in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik maakte 3 verschillende groottes om er zo een stapelbare taart van te maken.
Schuif de bakplaat in de oven, draai de temperatuur direct terug naar 150 graden en stel de wekker in op 55 minuten.
Na 55 minuten zet je de oven uit, en doe je de deur open. Zo laat je de meringue afkoelen. Na een tijdje laat je hem verder afkoelen buiten de oven.
De merengues zijn nu prima een heel aantal uren te bewaren of zelfs wat langer (een dag) in een luchtdichte bak.
Vlak voor het serveren klopt je de slagroom met de suiker stijf en verdeel je deze over de 3 meringues. Stapel ze op en decoreer met het fruit.
Happy Eating!
meringue met gemengd fruit
(Visited 249 times, 1 visits today)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *