zalmtartaar met limoencrème

Zalmtartaar is een klassiekertje die eigenlijk bij iedereen wel in de smaak valt.
Heel makkelijk te maken ook en krijg je eters dan kun je deze van te voren klaarmaken.

Scheelt weer tijd die je beter kunt besteden met mooie gesprekken en lekkere wijnen aan tafel:-)

recept zalmtartaar met limoencreme

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gr verse rauwe zalm
  • 2 reepjes paling
  • 4 cornichons, fijngesneden
  • 6 zilveruitjes, fijngesneden
  • 1 el creme fraiche
  • 1/2 tl mayonaise (liefst een zurige)
  • rasp van 3/4 limoen
  • sap van 1/2 limoen
  • zeezout

Aan de slag

Maak eerst de limoencrème door de crème fraiche te mengen met de mayo, limoenrasp, sap en wat zeezout. Proef zelf even in welke verhouding je dit het lekkerste vindt. Je kunt er altijd nog wat bij doen.

Maak nu de zalmtartaar door de zalm en paling heel fijn te snijden en te mengen met de cornichons en zilveruitjes. Meng hier ongeveer een kwart van de limoencreme doorheen.

Je kunt de zalmtartaar nu serveren. Op de foto zie je canelles. Die maak je door de tartaar om en om tussen 2 grote eetlepels te scheppen. Te ingewikkeld? Je kunt ook gewoon een rondje in het midden van je bord maken:-)

Schep er wat limoencrème naast en garneer met een schijfje limoen. Een beetje peper erover en klaar ben je.

(Visited 387 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *